Show up!

13 november 2021
show up - woestijn

Deze zomer kreeg ik mail van een collega. Ze schreef:

‘Trouwens, je moet echt iets vaker schrijven want het is belangrijk wat je doet. En steunend en troostend. Dus maak je zelf wat groter.’

Ze was niet de eerste die het zei. Vrienden hadden het ook al benoemd. Maar wat me raakte was dat iemand die ik alleen uit de verte ken de moeite nam dit tegen me te zeggen. Zo nu en dan hebben we allemaal zo’n engel nodig. Een relatieve vreemde die een por geeft. Die wakker schudt.

Ze had namelijk gelijk. Alleen al mijn nieuwsbrief was ruim een jaar verwaarloosd. Er stond weliswaar op mijn website dat ik die ‘gegarandeerd onregelmatig’ stuurde, maar nu leek het verdacht veel op ‘bijna nooit’.
Alsof het afgesproken werk was druppelden in de maanden na haar bericht nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen binnen. Waar kwamen die opeens vandaan?
Hoe dan ook, ik interpreteerde ze als een extra por om weer in beweging te komen.

Als blijven luisteren je topprioriteit is onder alle omstandigheden, dan onderneem je daardoor op het juiste moment de juiste acties. Het jaar 2020 stond voor mij in het teken van luisteren wat er nodig was. Van pas op de plaats. Van afscheid nemen van wat niet werkte. En 2021 is het jaar geworden van geïnspireerde impulsen volgen, van dingen initiëren en nieuwe diensten ontwikkelen.

En het voelt alsof ik niet de enige ben voor wie dat geldt. Het lijkt een collectieve beweging. Ik zie om me heen in ieder geval veel méér mensen voor wie het hoog tijd is weer (of meer!) van zich te laten horen. Omdat deze periode erom vraagt. Er zijn wegwijzers en pioniers nodig, voortouwnemers en kompaslezers. De tijd is rijp. Show up!

De woorden van die collega zijn dus misschien ook voor jou bedoeld?

Dit vind je misschien ook interessant

Nog geen reacties

Reageer