Redactie

Als schrijver maakte ik 20 jaar meters in de journalistiek en publiceerde ik twee boeken (2011, 2018). Het eerste boek schreef ik samen met Nicoline Douwes Isema. Daarnaast studeerde ik een aantal jaar aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Die ervaringen zet ik ook met veel plezier in ten dienste van anderen.

Tekst en redactie

Taal is net als beeld een scheppend medium. Taal draagt via woorden informatie over, en communiceert ook op energetisch niveau. Dat laatste kun je merken aan de fysieke reacties die een tekst teweegbrengt. Wat voel je bijvoorbeeld als je leest:

‘Dat heb je niet goed gedaan!’

Of als ik zeg: ‘Je hoeft het niet alleen te doen.’

Deze zinnen roepen heel verschillende reacties op. Misschien neem je bij de eerste zin een innerlijk ineenkrimpen waar, deins je onbewust terug. En bij de tweede zin zou je ontspanning kunnen voelen, zet je dus een stap dichter bij. Taal is een krachtig verbindingsmiddel, of schept afstand. Je zet er mensen mee in beweging, of brengt ze (onbedoeld) tot stilstand.

Wanneer organisaties en bedrijven mij vragen te helpen bij tekst en redactie, lees ik mee met concepten en geef redactionele feedback. Voor blogs en artikelen, flyerteksten, webteksten en persberichten.

Dat kan ook via Skype of in een live-sessie. Werkt zelfs erg goed! Bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste woorden voor wat je precies wilt zeggen. We kunnen zo makkelijk pingpongen en snel tot resultaat komen. Ik luister, voel, bevraag, denk mee, doe suggesties. Je leest mee op het scherm en we scherpen samen aan.
Mijn rijke ervaring als journalist, boekschrijver en redacteur zet ik erbij in.

Neem gerust contact op als je vragen hebt of ondersteuning kunt gebruiken.