PR

PR voor inclusief leven

We zijn hier niet alleen. Leven op aarde is per definitie communityleven. Een samenspel tussen mensen onderling, en de mens en zijn omgeving, en zijn groene habitat. Onderling zijn we verbonden, beïnvloeden we elkaar en zijn we van elkaar afhankelijk. Uitsluiting, ontkenning of vernietiging van elementen heeft invloed op het welzijn en het floreren van het geheel.
Als PR-agent ondersteun ik initiatieven met een hart voor mens en aarde. Holistisch gedreven organisaties en ondernemingen die de onderlinge verbondenheid erkennen en zich willen inzetten voor het welzijn en de ontwikkeling van het geheel.

Boekpromotie en auteurspromotie

Een deel van mijn expertise en ervaring zet ik sinds 2009 in voor uitgevers en auteurs. Ik ondersteun bij het vergroten van zichtbaarheid van boeken en schrijvers in de volgende genres: literair werk (essay, een enkele keer een roman of verhalenbundel) en non-fictie op het gebied van natuur, zelfontwikkeling, bewustzijn en gezondheid.
Daarvoor kies ik de weg van zachte krachten. Niet pushen en sjorren maar resonantie optimaliseren, luisteren waar kansen liggen, afstemmen, accepteren dat dingen vaak tijd nodig hebben, dat er voor alles een juiste timing is en forceren onnodig tijd en energie kost. Een werkwijze die beter past bij deze tijd, en bij mij.

De boeken onder mijn vleugels gaan meestal over onderwerpen die direct voortkomen uit het levenswerk van de auteur; een onderwerp(gebied) dat hem of haar al jaren bezighoudt en nu ook in boekvorm verschijnt.

Uitgevers met wie ik samenwerk(te) zijn onder meer:

Amsterdam Wereld Boekenstad, festival Winternachten (nu Writers Unlimited), Ambo|Anthos, Atlas Contact, Bas Lubberhuizen, De Arbeiderspers, A.W. Bruna uitgevers, Christofoor, Edicola, Gloude Publishing, Hajefa, The House of Books, Karakter Uitgevers, Lev., Luitingh-Sijthoff, Maven Publishing, Nieuw Amsterdam, S2 uitgevers, TerraLannoo, Uitgeverij Akasha, Uitgeverij Brandt, Uitgeverij Elmar, Uitgeverij Mens, Uitgeverij Pluim, Unieboek|Het Spectrum, Uitgeverij Thema, Wereldbibliotheek.

Pioniers en wegwijzers

Wie onderneemt met een holistische visie en staat voor (natuur)inclusief leven, is al snel een pionier. De rol van pionier, wegbereider of wegwijzer is bepaald geen makkelijke, wel een noodzakelijke in het ecosysteem. In het huidige maatschappelijke ecosysteem des te meer.
Deze pioniers laten met kleine ontregelende daden en grote bewegingen zien hoe het anders kan. Zij brengen de status quo aan het wankelen met een wijdere blik, frisse werkwijzen en knetterende inspiratie. Ik ben graag onderdeel van hun team.
Denk bijvoorbeeld aan een medisch specialistische praktijk waar langdurige klachten worden behandeld, met ondermeer familie-opstelling, yoga en meditatie in het behandelplan. Een woonwinkel voor mindful en feng shui-living, die licht schijnt op de wisselwerking tussen de mens en zijn woon- en werkomgeving. Een wolkunstenaar die met beeldend werk en workshops onze voelsprieten en bewustzijn voor het ongeziene aanscherpt.

Werkwijze

Wat kun je verwachten? Een op sommige vlakken onorthodoxe werkwijze.
PR lijkt een gereedschapskist vol handigheden en vaardigheden, en een overtuigingskunst. Vaak wordt die kunst ook zo bedreven. Maar overtuigen, pushen en willen beheersen zijn uitputtende bezigheden. Duurzamer en energiegevend is zorg te dragen voor een natuurlijke resonantie. Zoals een bloem van nature de insecten aantrekt die voor de beste bestuiving kunnen zorgen. Dat doet ze ondermeer met vorm, kleur, geur, in de bloeitijd van haar cyclus, door samen te werken met insecten, en zonder trek- en duwstrategieën. PR gaat in essentie dus over het vergroten van professionele resonantie, over stuifmeeltijd en timing, zodat klantverbindingen organisch en vanzelfsprekend ontstaan, op precies het juiste moment.