PR en communicatie

Voor inclusief leven

We zijn hier niet alleen. Leven op aarde is per definitie communityleven. Een samenspel tussen mensen onderling, de mens en zijn leef/werkomgeving en zijn groene habitat. Onderling zijn we verbonden, beïnvloeden we elkaar en zijn we van elkaar afhankelijk. Uitsluiting, ontkenning of vernietiging van elementen heeft invloed op het welzijn en het floreren van het geheel.
Initiatieven met een hart voor mens en aarde help ik met PR en communicatie. Organisaties en ondernemingen die de onderlinge verbondenheid erkennen en zich willen inzetten voor het welzijn en de ontwikkeling van het geheel.

Pioniers

Ondernemers en organisaties met een includerende visie zijn al snel een pionier. Ze opereren in gebieden waar oude systemen en denkwijzen uit elkaar vallen en nieuwe tastend opkomen. Zulke rollen zijn bepaald geen makkelijke, ze gaan met wrijving en niet zelden met onbegrip gepaard, maar ze zijn wel noodzakelijk in het ecosysteem. In het huidige maatschappelijke ecosysteem des te meer. Ze zijn de wegbereiders van een nieuwe wereld.
Deze ondernemers en organisaties brengen de status quo aan het wankelen met een wijde blik, frisse werkwijzen en knetterende inspiratie.

Boekpromotie en auteurspromotie

Een deel van mijn tijd zet ik in voor uitgevers en auteurs. Ik ondersteun bij het vinden van een match tussen boek/schrijver en interessegroepen. Specifiek in de volgende genres: literair werk (essay, een enkele keer een roman of verhalenbundel) en non-fictie op het gebied van natuur, bewustzijnsontwikkeling/spiritualiteit en gezondheid.
Daarvoor kies ik de weg van zachte krachten en minste weerstand. Niet pushen en sjorren maar kijken waar het stroomt. Accepteren dat er zaaitijden en oogsttijden zijn, dat er voor alles een juiste timing is en forceren onnodig tijd en energie kost. Een werkwijze die beter past bij deze tijd, en energie geeft in plaats van kost.

Uitgevers met wie ik samenwerk(te) zijn onder meer:

Amsterdam Wereld Boekenstad, festival Winternachten (nu Writers Unlimited), Ambo|Anthos, Atlas Contact, Bas Lubberhuizen, De Arbeiderspers, A.W. Bruna uitgevers, Christofoor, Edicola, Gloude Publishing, Hajefa, The House of Books, Karakter Uitgevers, Lev., Lucht, Luitingh-Sijthoff, Maven Publishing, Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Pluim, S2 uitgevers, TerraLannoo, Uitgeverij Akasha, Uitgeverij Brandt, Uitgeverij Elmar, Uitgeverij Mens, Uitgeverij Pluim, Unieboek|Het Spectrum, Uitgeverij Thema, Wereldbibliotheek.