PR en communicatie

Als PR-agent help ik mensen bij PR- en communicatievraagstukken.

  • Onderzoeken welk ‘laaghangend fruit’ er is te plukken; in plaats van grote campagnes optuigen – dat kan altijd nog – kijken hoe moeiteloos en met relatief weinig middelen toch een impuls gegeven kan worden aan de resonantie van een bedrijf, organisatie, project of idee. Want de oplossing die je zoekt ligt altijd dichterbij dan je denkt – dat is het werkadagium.
  • Een organisch plan van aanpak maken voor de lancering van een boekpublicatie, event, een nieuwe dienst of product.
  • Verbindingen leggen met media en potentieel geïnteresseerde doelgroepen. Kwaliteit boven kwantiteit.
  • Content maken voor communicatie-uitingen.
  • Strategie en uitvoering of alleen advies.
  • Voor de duur van een project of ter versterking van de bedrijfs-PR het hele jaar rond.

Voor wie?

Ik vertegenwoordig ondernemers en organisaties met hart voor de ontwikkeling van mens en aarde. Bedrijven die de onderlinge verbondenheid van alles erkennen, en zich willen inzetten voor het welzijn van het geheel. Die vérder kijken dan het eigen belang, en altijd het grote belang in het oog durven houden.

Vaak zijn dat pioniers. Ze werken in gebieden waar oude systemen en denkwijzen uit elkaar vallen en nieuwe opkomen. Van nature doen ze de dingen anders dan de meeste anderen. Niet uit dwarsigheid maar omdat ze zich bewust zijn van grotere bewegingen, van de samenhang der dingen en van hun rol en leiderschap daarbinnen. Het zijn de wegbereiders van een nieuwe wereld, ze brengen de status quo aan het wankelen met een wijde blik, frisse werkwijzen en knetterende inspiratie.

Boekpromotie en auteurspromotie

Behalve pioniers, creatieven, groendoeners, holistisch en regeneratief handelaars begeleid ik als PR-agent ook auteurs publicitair.

Een boek publiceren is een beproefde manier om gedachtegoed met de wereld te delen. Uitgeverijen en auteurs begeleid ik bij marketing en publiciteit van vooral non-fictie over natuur, duurzaamheid, welzijn, zingeving, spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Mijn specialisatie is offline en online free publicity, maar ik denk graag mee over de marketingstrategie in het algemeen, omdat die invloed heeft op het PR-proces.

Veelal hebben auteurs een visie en missie die verder reikt dan een boekonderwerp. Een boek publiceren is één van de vele uitdrukkingsvormen. Daarom is het zinvol om breder te kijken dan de lancering van een boek alleen, en te handelen naar dat hele beeld.

Uitgevers met wie ik samenwerkte zijn onder meer:

Ambo|Anthos, Atlas Contact, Bas Lubberhuizen, De Arbeiderspers, A.W. Bruna uitgevers, Christofoor, Edicola, Gloude Publishing, Hajefa, The House of Books, Karakter Uitgevers, Lev., Lucht, Luitingh-Sijthoff, Maven Publishing, Nieuw Amsterdam, Uitgeverij Pluim, S2 uitgevers, TerraLannoo, Uitgeverij Akasha, Uitgeverij Brandt, Uitgeverij Elmar, Uitgeverij Mens, Uitgeverij Pluim, Unieboek|Het Spectrum, Uitgeverij Thema, Wereldbibliotheek.

Op zoek naar een communicatiepartner? Neem contact op, dan verkennen we de mogelijkheden.