Natuurkunst: Geweldig gewei

24 april 2016
Geweldig Gewei Moose - Timo Sorber

Je ziet wel vaker dat kunstenaars bedreven zijn in meer disciplines dan de discipline waarin ze zich aanvankelijk bekwaamden. Een filmende schrijver, een schrijvende schilder. Het is niet het medium dat een kunstenaar tot kunstenaar maakt, maar zijn of haar manier van denken en observeren. Het medium staat in dienst van wat geschapen wil worden. Soms is tekst het beste vervoermiddel, soms film of verf. Of een boomtak.

Een tijd geleden ontmoette ik de Amsterdamse fotograaf Timo Sorber in zijn atelier. Zoals elke fotograaf ziet hij overal om zich heen composities en details waar je als niet-fotograaf zomaar aan voorbij gaat. Daarom vind ik fotografiekunst zo inspirerend. Dat uitgerekend een fotograaf een gewei herkent in een boomtak, is dus niet verbazingwekkend. Wel heel… geweldig. Timo vindt simpelweg een tak, zaagt die doormidden en voilà: gewei. Nou ja, simpelweg…

Het charmante is natuurlijk dat deze geweien zowel diervriendelijk als boomvriendelijk zijn, want Timo jaagt alleen op takken die van bomen zijn gevallen. En de natuur is gul, inmiddels heeft hij al een hele kudde bij elkaar gesprokkeld en gezaagd. Ze hebben allemaal een eigen karakter zul je merken als je ze bekijkt.

Timo maakt ook geweldige geweien in opdracht. Dus als je zelf eens een tak gejaagd hebt met geweipotentie, bijvoorbeeld in je eigen straat of tuin, breng ‘m dan naar deze creatieve jachtopziener en wacht af!

Op de foto: gewei ‘Moose’, © Timo Sorber

Nog geen reacties

Reageer