Journalistiek, redactie, PR

Achtergrondverhalen, reportages, interviews

Als journalist neem ik graag tijd voor research en voor de mensen die ik spreek. Echt luisteren is wat ik belangrijk vind, in de eerste plaats omdat alleen dan naar boven komt wat naar boven wil en kan komen. De kwaliteit van het luisteren heeft direct invloed op het verloop van een gesprek.
Ik schrijf achtergrondverhalen, reportages en interviews, over boeken & schrijvers, yoga en yogi’s,  bewegingsvormen, bewustzijn, gezondheid en natuur, holistisch leven. Mijn artikelen verschenen bijvoorbeeld in:

Boekmagazine, vakblad Boekblad, Dans Magazine, En Route, Happinez, vakblad Inct, Liefke, Ode, OM Yoga, Onkruid, Psychologie Magazine, Puur!, Schrijven magazine, The Optimist, Women’s Health, Yoga International, Yoga magazine.

Opdrachtgevers media


Our Nature

Our Nature is het platform waarop ik publiceer over natuur en bewustzijn. Over ruimte zijn (holding space) en ruimte geven. Met als doel bij te dragen aan leefkwaliteit afgestemd op onze natuur, en de natuur. Levenskwaliteit is het leven ten volle kunnen leven, zonder jezelf, anderen en je groene habitat geweld aan te doen.


Tekst & redactie

Op Prinseneiland in Amsterdam staat een pakhuis waarop het woord ‘vrede’ is geschilderd. Er tegenover is een yogaschool gevestigd. Heeft dat woord effect op de yogaleerlingen die uit het raam naar buiten kijken? Zeker weten.

Woorden brengen direct fysieke reacties teweeg. Wat voel je bijvoorbeeld als je leest:

‘Dat heb je niet goed gedaan!’

Of als ik zeg: ‘Je hoeft het niet alleen te doen.’

Innerlijk zet je een stap verder weg of dichter bij. Taal is een krachtig verbindingsmiddel, of schept afstand.

Verhelderen en verdiepen om te verbinden. Daar ondersteun ik bij.
Mijn rijke ervaring als PR-specialist en journalist zet ik erbij in.

Organisaties, ondernemers en zzp’ers adviseer ik bij tekst en redactie. Ik schrijf teksten ‘from scratch’ of lees mee met opzetjes en geef redactionele feedback. Denk aan blogs en artikelen, flyerteksten, webteksten en persberichten.
Dat kan ook via Skype of in een live-sessie. Ik bevraag, doe suggesties, je leest mee op het scherm en we scherpen samen aan om tot een zo groot mogelijke resonantie te komen.

Neem gerust contact op als je vragen hebt of ondersteuning kunt gebruiken.


PR

Organisaties en ondernemers begeleid ik bij de PR van producten en diensten. Publiciteit lijkt een gereedschapskist vol handigheden en vaardigheden, een overtuigingskunst. Maar overtuigen is een uitputtende bezigheid. Duurzamer en energiegevend is het ervoor te zorgen dat je als bedrijf van nature de community aantrekt die bij je past. PR noem ik daarom het vergroten van de Professionele Resonantie. Zoals een bloem insecten aantrekt met geur en kleur, zonder geforceerde acties te hoeven ondernemen. De essentie bestaat uit interne afstemming (hoe laat ik, of hoe laten wij, onszelf zien?) en communicatie, met resonantie tot gevolg. Dat is een organisch proces van luisteren, uitproberen, voortborduren en… veel geduld.