Harmonie

29 september 2022
korenbloemen - harmonie

Deze zomer stuitte ik tijdens een lange wandeling op dit bloemenveld.
Opeens was het daar. Ik had het niet zien aankomen uit de verte. Het veld mij wel natuurlijk, allang.

De confrontatie was overweldigend. De veelheid aan bloemen, de heldere kleuren, het gezoem van insecten, de overvloed aan schoonheid. Met geen pen te beschrijven wat ik daar voelde, maar man man!

(tekst gaat verder onder afbeeldingen)

de levensenergie van een bloem 

Levensenergie van bloemen  De levensenergie van een klaproos

Of laat ik toch een poging wagen. Want eigenlijk is één woord al genoeg: wat ik voelde was levensenergie. Sprankelende en vitale frequenties. Op dat veld stond het leven volledig ‘aan’, in volle zomerse glorie, en in harmonie. Het zette mij ook aan, alleen al door naar dat veld te kijken. De volgende dag ben ik teruggegaan om het veld nog wat langer in me op te nemen, en foto’s te maken.

Levensenergie, harmonie – je zou het vage, ongrijpbare begrippen kunnen noemen. Toch kan iedereen levensenergie en harmonie goed waarnemen, als je erop wíl letten en een beetje moeite doet.
Bij zo’n bloemenveld is het een makkie. Kijk naar de foto’s en je voelt wat ik bedoel. Je hoeft niet in het veld te staan om de energie ervan te voelen. Dat kan ook door alleen naar de foto’s te kijken, je tunet er al vanzelf op in.

Stel je huis en werkruimte is zo’n bloemenveld. Hoe voelen die velden dan? Net zo vitaal, sprankelend en in harmonie?
Voor de meeste mensen vraagt het oefening en vooral voelende opmerkzaamheid om de kwaliteit van levensenergie in huizen en kantoren te kunnen peilen. Om op te kunnen merken of een ruimte energiegevend is, je ondersteunt en draagt, of niet. Of beter gezegd om het wéér te kunnen opmerken. We zijn wel met die opmerkzaamheid geboren, echt iedereen, maar het kan in de loop van een leven verstoft raken door wat ons is geleerd over logisch en wetenschappelijk denken. Komt nog bij dat velen hebben aangenomen dat wat je niet ziet met je ogen, ook niet bestaat. Een heleboel energieën zijn nu eenmaal niet grofstoffelijk maar fijnstoffelijk in eindeloos veel gradaties. Dat vraagt dus subtiele waarneming, vertrouwen ontwikkelen dat die waarneming klopt, en ervaring.

Een tip: de kwaliteit van de levensenergie in je huis of werkruimte waarnemen lukt het best als je een tijd buiten de deur bent geweest, een week of een weekend, en dan weer binnenstapt. Hoe voelt het dan?
Word je ‘aangezet’ door de ruimte, voel je je levendig, of stroomt de vers opgedane energie meteen weg en voelt de ruimte dof of zwaar?

Kun je hulp gebruiken bij het checken van de vitaliteit van je huis of werkruimte, en wil je de harmonie herstellen? Hier kun je er meer over lezen hoe dat werkt.

Nog geen reacties

Reageer