Cathelijne

Portret Cathelijne

In december 2018 verscheen mijn tweede boek bij uitgeverij Scriptum, De eenvoud van aandacht. Wat je zoekt is dichterbij dan je denkt. Over het nut en plezier van diep(er) luisteren naar jezelf, anderen, je leefomgeving en de natuur.

Het verlangen om vorm te geven met geschreven taal was er al jong. Ik had geluk, op de Vrije School kreeg ik volop gelegenheid met taal bezig te zijn. Toch zou het daarna nog wat omzwervingen en studies duren voor ik er ‘iets meer’ mee ging doen. Op de Schrijversvakschool in Amsterdam leerde ik de ambachtelijke kant van schrijven kennen, en van redigeren. Inmiddels liggen er 20 jaar schrijfmeters achter me.

Als journalist schrijf ik over bewustzijn, beweging, natuur, gezondheid en holistisch leven.
Bij online magazine Ournature.nl komen al die onderwerpen samen.

In een parallel leven begeleid ik bedrijven en zelfstandigen bij tekst en publiciteit. Dat deed ik in de theater- en danswereld, voor uitgeverijen en voor ondernemers met een holistische levensvisie. Not Just Any Book is het bureau dat ik oprichtte voor de PR van boeken over natuur, duurzaamheid, bewustzijn en gezondheid.

Vaak wordt me gevraagd: ‘Ben je yogadocent?’ Had zomaar gekund, maar nee. Als eind twintiger kwam ik via dans met yoga in aanraking, en later met meditatie. Dat zou me uiteindelijk bij energy clearing brengen; een vorm van energiewerk waarbij waarnemen wat is en compassievol laten zijn verheldering en stroming brengen, door het ontladen van energetische spanning.

♦ Wil je van mijn aanbod en blogs op de hoogte blijven? Schrijf je in voor het gegarandeerd onregelmatige Cathebelletje (maximaal 1x per maand).

♦ Heb je mijn boek gelezen? Laat je weten of je er iets aan had?

 

 

Grote foto: Paulien de Gaaij
Kleine foto: Paige McFall