Boeken

De eenvoud van aandacht
Wat je zoekt is dichterbij dan je denkt

7 sporen naar dieper luisteren.

Moeiteloos creatief zijn, inspiratie en inzichten vinden, flow ervaren, gehoord worden, je hartkompas kunnen lezen, gemakkelijk putten uit innerlijke wijsheid, je weg vinden – zomaar wat universele behoeftes die we dagelijks willen vervullen. Door in alle eenvoud verfijnder te luisteren naar onszelf, anderen, onze leefomgeving en de natuur, krijgen we er toegang toe.
Met stilte, volledig aanwezig zijn en niet-weten als vertrekpunt, heeft dieper luisteren een transformerende invloed op alle aspecten van ons leven.

Wat voel en weet je, als je luistert?

Onze kwaliteit van luisteren heeft direct invloed op ons leven, we zijn het als mensheid alleen bijna vergeten. Dit boek is een aanmoediging die luisterkwaliteiten te herontdekken en er de voordelen van te ervaren. Je handelen wordt helderder, je hoort anderen beter waardoor je zelf beter wordt gehoord, snapt waarom het stroef loopt in communicatie, maakt makkelijker keuzes, leeft beter afgestemd op het jaarritme, en op de bewegingen in je leven.

Als journalist en schrijver ben ik een beroepsluisteraar, en ook privé raakte ik gefascineerd door de kracht van luisteren. In dit boek laat ik zeven sporen zien waarlangs ikzelf dieper leerde luisteren.

GEZIEN IN:
Buitenleven, Flow, Happinez, Libelle, The Optimist, De nachtzoen, Yoga International, VIVA, Vriendin, Welkom magazine (over natuurlijk zwanger zijn), Women’s Health, Weekend, de Happinezscheurkalender 2020, de Levenskunstscheurkalender 2020 (van Filosofiemagazine), Liefke magazine, Zorg Primair (vakblad voor het onderwijs), Seizoener (magazine voor vrijescholen).

Schrijver en socioloog Laura Vegter noemt De eenvoud van aandacht een leestip in haar eigen inspirerende boek, Naar de aarde. Hoe word ik een groene pionier? (okt 2019).

>> Eerst lezen wat anderen ervan vonden?
>> En hier kun je de eerste pagina’s bekijken.

224 blz.
17,50 euro
Hardcover (met echte linnen rug, zo mooi!)
Geïllustreerd
ISBN papieren boek 978 94 6319 132 6
ebook 978 94 6319 133 3 (zonder illustraties)
Uitgeverij Scriptum, dec 2018


Boek Wat heb jij gedroomd vannachtEerder schreef ik samen met Nicoline Douwes Isema een nuchter boek over dromen: Wat heb jij gedroomd vannacht? (2011, uitgeverij Scriptum). Nicoline is droomcoach en expert op droomgebied, ze kan er heerlijk enthousiast en op een eigentijdse manier over vertellen. Ik hielp haar om haar wijsheid, kennis en ervaring op papier te krijgen. Het boek verscheen in 2011 en is nog te koop bij Nicoline zelf.

184 blz.
19,95 euro (+ verzendkosten)
Hardcover
Geïllustreerd
Uitgeverij Scriptum

Pers over Wat heb jij gedroomd vannacht:

Leer je dromen onthouden en analyseren met de effectieve technieken in dit boek.’ – Psychologie magazine

‘Kijk, daar kunnen we wat mee.’ – Cosmopolitan

‘Allerlei leuke en interessante wetenswaardigheden over slapen, dromen en de werking van de hersenen tijdens de slaap op een rij. (…) De vormgeving van het boek is heel apart en lijkt eerder op een glossy magazine dan een boek.’ – Noordhollands Dagblad

‘(…) het wordt op heldere wijze beschreven in dit boek. Niet alleen leuk lezen, maar ook kijken, want er staan prachtige illustraties in.’ – Flair